Περίπου σχέση, περίπου αγάπη, περίπου ζωή.

Καλώς ή κακώς θέλω ξεκάθαρες καταστάσεις. Δεν με αφοράς, αν δεν ξέρεις τι θες. Είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν το υιοθετώ. Έχω δικά μου προβλήματα να σκεφτώ.

Βασικά, μη με πλησιάσεις καν, αν δεν είναι ξεκάθαρο το τι θες από μένα. Αν δεν είναι, μπορούμε να είμαστε φίλοι. Μη μου πουλήσεις φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Στην αρχή μπορεί να σε πιστέψω, μόλις όμως καταλάβω την αδυναμία του να δοθείς πραγματικά, θα σε κατασπαράξω όπως η λέαινα τρώει το θήραμα της.

Μη με παρεξηγείς. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Ξεκάθαρος είμαι. Που κουράστηκα να έχω γύρω μου ανθρώπους του περίπου.

Περίπου σχέση, περίπου αγάπη, περίπου ζωή.

Με κούρασαν όλα αυτά. Με κούρασαν οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι οι σχέσεις χτίζονται μέρα με τη μέρα. Που δεν γνωρίζουν ότι ο σεβασμός απαιτείται, πως η αγάπη προσφέρεται. Με κούρασαν τα δήθεν και τα δεν ξέρω.

Αισθάνομαι ότι το ενδιαφέρον σου είναι τίμιο και ειλικρινές. Το ξέρω ότι όλα αυτά τα νιώθεις. Τα αισθάνεσαι. Δεν είσαι κανένα ψυχρό ρομπότ. Είσαι άνθρωπος και έχεις αισθήματα. Όχι όμως αρκετά δυνατά που θα οδηγήσουν το «περίπου»  σε σχέση ουσίας. Γιατί όταν ξεκινάς στο «περίπου», μένεις εκεί. Βολεύεσαι στο, «τόσο όσο».

Και το βόλεμα εμένα δεν μου πάει.

Ζητάω ουσία. Της αγάπης την ουσία την μετρώ στην παρουσία. Και στην απουσία. Και στο πρωινό, και το βραδινό, και το απόγευμα και στο μαζί και στο πάντα.

Θέλω τίμια πράγματα, ξεκάθαρα και σταράτα. Είναι εντάξει να μην ξέρεις τι θες. Μην προχωράς όμως μαζί μου. Μέχρι να βρεις εσύ αυτό που θες θα χάσω εμένα. Και δεν το θέλω. Δεν υπάρχει λόγος κατάλαβες;  Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλωνόμαστε σε πράγματα που δεν ξέρουμε αν θέλουμε.

H σχέση δεν είναι προϊόν συναλλαγής. Να τη ζυγίζεις, να δώσεις, να πάρεις. Η σχέση είναι απόλυτη και ειλικρινής επιλογή.

Είναι η ψυχή σου. Είναι η φροντίδα και η έγνοια. Είναι οι λέξεις που λέμε. Και αν δεν τολμάς να τις λες, να τις γράφεις. Γιατί η αγάπη δεν στηρίζεται στα ανύποτα και στα άγραφα. Στηρίζεται στις πράξεις. Στις μικρές, καθημερινές πράξεις, που από πολλούς περνάνε απαρατήρητες αλλά για μένα είναι σημαντικές. Ναι. Μιλάω για αυτές τις μικρές πράξεις που πολλές φορές μας αγγίζουν πολύ περισσότερο από τα μεγάλα λόγια.

Και που φανερώνουν αληθινή αγάπη. Ουσιαστική.

Γιατί η αγάπη είναι εδώ. Είναι το σφίξιμο που νιώθεις όταν σου λέει ότι θα καθυστερήσει στη δουλειά. Είναι ο ψίθυρος του «μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ»  όταν όλα σου πάνε στραβά. Είναι τα γέλια που ακούγονται δυνατά.  Είναι όλα εκείνα τα μηνύματα που γράφονται, μες τη νύχτα, όχι επειδή έχεις αϋπνίες αλλά επειδή ο ένας δεν νιώθει καλά τον άλλο.

Είναι τα τηλεφωνήματα που γίνονται σε άσχετες ώρες απλά για να ακούσεις τη φωνή του άλλου.

Είναι εκείνο το «έρχομαι να σε δω», όχι τη στιγμή που δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις αλλά, γιατί μακριά σου δεν γελώ και πολύ ρε γαμώτο.

Οπότε μάτια μου, αν δεν ξέρεις τι θες, μην μπλέξεις μαζί μου. Τα αισθήματα μου δεν τελούν υπο διαπραγμάτευση. Εγώ ξέρω τι θέλω. Το θέμα είναι εσύ, τι θες;

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *