Είδα τη μαύρη κωμωδία “Λα Πουπέ” με την Άντρη Χατζηχριστοδούλου και επιμένω: Πρέπει να πας!

Και κάπου εδώ το ομολογώ. Μετά την τελευταία μου εξόρμηση στη θεατρική Κυπριακή σκηνή, είχα αποφασίσει ότι θα έκανα καιρό να ξαναπάω θέατρο. Η επιμονή όμως μιας φίλης για τη συγκεκριμένη παράσταση με έκανε να αλλάξω γνώμη.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παράσταση, παράσταση-ορόσημο για το ελληνικό θέατρο, το εμβληματικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη “ΛΑ ΠΟΥΠΕ” ήρθε και στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μίνου.

Η αλήθεια είναι ότι, το ξεκίνημα της παράστασης με βρήκε κάπως μουδιασμένη. Μουδιασμένη γιατί δεν είχα ξαναπάει στο πολιτιστικό κέντρο Εγκώμιο, και κατά δεύτερο, ήταν απλά ένα βράδυ μιας κρύας Κυριακής που ήθελα να χουζουρέψω μπροστά στο χαζοκούτι. Αντί αυτού βρέθηκα στις θέσεις αυτού του υπέροχου, ζεστού πολιτιστικού κέντρου και περίμενα με αγωνία να ανέβει η Άντρη Χατζηχριστοδούλου στη σκηνή.

Και τα φώτα άναψαν και η Άντρη μπούκαρε στη σκηνή. Σαν την ηρωίδα του έργου, τη Ρίκα, η οποία ράβει φορέματα για κούκλες. Και κερδίζει με μιας την προσοχή όλων των θεατών. Γιατί το κείμενο ήταν καταπληκτικό! Οι λέξεις σαν ποίημα έρρεαν με τη σωστή άρθρωση των Ελληνικών – που δύσκολα πια, την συναντάς σε νέους ηθοποιούς Κύπριους.

Αν και μονόλογος, δεν σε αφήνει λεπτό να βαρεθείς. Και εδώ δίνουμε τα εύσημα στον σκηνοθέτη. Όπου χρησιμοποιόντας τα εκφραστικά μέσα της ηθοποιού του, κατάφερε να κερδίσει το κοινό. Η Άντρη Χατζηχριστοδούλου με μια εσωτερική παιδικότητα αντίθετη με την σωματική διάπλαση της ηρωίδας, παρέδωσε μαθήματα ερμηνείας, παραπέμποντας στις ψυχαναλυτικές εκφάνσεις της παράνοιας. Ένα καθηλωτικό έργο, τόσο συγκινησιακά όσο και ερμηνευτικά.

Αυτό όμως που πραγματικά με έκανε να θελήσω να γράψω για αυτή την παράσταση ήταν κάτι που έγινε στο τέλος της. Την ώρα της υπόκλησης και ενώ οι θεατές χειροκροτούσαν, η Άντρη κάλεσε στη σκηνή, και το σκηνοθέτη, και το φωτιστή και την σκηνογράφο και όλους τους συνεργάτες. Γιατί είναι ομάδα. Και μπορεί η ίδια να ήταν η πρωταγωνίστρια της βραδιάς, αλλά πίσω απο αυτήν υπάρχει μια ομάδα η οποία, δείχνει αποφασισμένη να κάνει σοβαρά πράγματα. Όχι “αρπαχτές”, όχι “δηθενιές”, όχι “θεατράκια” για χάρην της τέχνης.

Αυτό και μόνο αξίζει το σεβασμό όλων μας.

Ταυτότητα παράστασης

Είδος: Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία

Συγγραφέας: Βαγγέλης Χαζηγιαννίδης

Ερμηνεύει: Άντρη Χατζηχριστοδούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μίνως

Σκηνικά: Μαριλένα Φουκαρίδου

Κουστούμι: Μάρω Μίνου

Πρωτότυπη μουσική: Λίνα Ζινά

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Ευαγόρου

Φωτογραφίες: Στέφανος Χαραλάμπους

Promo video: Στέφανος Χαραλάμπους

Παραγωγή: Still Theatre Group

Οργάνωση Παραγωγής: Γιάννης ΜίνωςSTILL THEATRE GROUP 

Παραστάσεις:

Πρεμιέρα: 18/02/201918

24, 25 Φεβρουαρίου και 3, 4, 8 Μαρτίου.

Τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 19:30 και Δευτέρα και Παρασκευή στις 20:30.

Χώρος: Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, 8 Νέας Έγκωμης, Έγκωμη, Λευκωσία 2409,τηλ. 22 781104.

Εισιτήρια / Πληροφορίες: 96 202534

Τιμή Εισιτηρίου: €13 & €10

Tips: Η παράστασή έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Μονοδράματος όπου θα διεξαχθεί στο θέατρο Ριάλτο. Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει με την εν λόγω παράστασή την 1η Μαρτίου στις 19:00

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *