Σούπα τραχανάς παραδοσιακός

Τα χρόνια που ζούσα στο εξωτερικό, πάντα το χειμώνα, στο τραπέζι μου, υπήρχε η κλασσική παραδοσιακή σούπα τραχανά. Η διαφορά του Κυπριακού τραχανά με τον Ελληνικό, είναι ότι ο Κυπριακός είναι λίγο πιο ξινός. Πάντα όμως νόστιμος και χορταστικός!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά κυπριακό
  • 2 ζωμούς κότας
  • 1 χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • Προαιρετικά μπορείτε να βράσετε κοτόπουλο και να χρησιμοποιήσετε το ζουμί του για να ψηθεί ο τραχανάς. Έτσι αποφεύγεται το ζωμό κότας

Μαγική διαδικασία

Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε κρύο νερό λίγες ώρες πριν το μαγειρέψουμε. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό, ή το νερό, με τον φουσκωμένο τραχανά και τον ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.  Προς το τέλος προσθέτουμε το χαλούμι κομμένο σε κύβους και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χαλούμι.

Tips 1ο: Για νοστιμότερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε χωριάτικο χαλούμι. Είναι λίγο πιο σκληρό αλλά η γεύση του σας αποζημιώνει ευχάριστα!

Tips 2o: Ο καλύτερος τραχανάς που έφαγα ποτέ, είναι στην παραδοσιακή ταβέρνα “ΠΟΤΑΜΟΣ” στο υπέροχο Καμπί του Φαρμακά. Εκεί, σερβίρουνε εκτός απο νοστιμότατη Κυπριακή κουζίνα και τραχανά όπου γλύφεις τα δάκτυλα σου. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/potamostaverna ή στα τηλέφωνα 96786427, 22643315

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *